keskiviikko 17. elokuuta 2016

Teit meistä kauniin kannustaa uskomaan itseensä

"Teet meistä kauniin, teit meistä kauniimpaa kuin muut
  teit unelmaa teit parempaa"
Syyskuun alkupuolella tulee ensi-iltaan Apulannan alkutaipaleesta kertova Tuukka Temosen ohjaama elokuva Teit meistä kauniin. Minä näin sen tänään. Näin myös ohjaaja Temosen ja muutamia elokuvassa esiintyviä näyttelijöitä: Olga Temosen (elokuvassa Sipe Santapukin äiti), Tommi Taurulan (Tuukan Matti-isä) ja "koko kansan" Roope Salmisen (Apulannan perustajajäsen Antti Lautala). 

Tekijöiden paikalla olo (Sipen oikea äitikin oli läsnä) teki katsomisesta erityisen kokemuksen. Sydämellä tehty elokuva, kuten näyttelijä Laura Malmivaara (elokuvassa Toni Wirtasen äiti), tv-haastattelussa aiemmin tällä viikolla luonnehti, on oikeaan osunut kuvaus. Kuusikymppisen katsojankin se onnistui herkistämään. 

Toni Wirtanen on aina ollut mielestäni sympaattinen ja Tatu Sinisalo tekee Tonin roolissa niin upeaa näyttelijäntyötä, että Tonin arvostus vain kasvaa. Aikoinaan kuusi laudaturia kirjoittanut älykkö on myös paljon muuta. Koulumenestyksestä ei elokuvassa puhuta sanaakaan, koko huomio on poikien kehityksen ja bänditouhujen kuvaamisessa. Ja taustalla Heinolan kaupunki, 90-luvun alun lama ja erilaiset kotiolot.

Nuoret näyttelijät vakuuttavat aitoudellaan. Erityisesti Tatu Sinisalon uraa tulee varmasti tämän jälkeenkin seurattua. Tampereella Nätyssä opiskeleva Sinisalo kertoo tehneensä roolin metodinäyttelemisen avulla eli eläneensä elokuvan kuvaamisen ajan koko ajan "Tonina", eikä häntä epäile hetkeäkään elokuvan aikana.

Elokuvalla on tärkeä tilaus juuri tähän aikaan. Tuukka Temonen haluaa kannustaa Apulannan tarinalla kaikkia nuoria uskomaan itseensä ja luovuuteensa. Elokuvan julkistamiseen on panostettu kunnolla ja voisi olettaa sen tavoittavan ison yleisön. Hienosti tehdyt nettisivut taustoittavat elokuvaa hyvin. 

Ei se itseensä, unelmiinsa ja luovuuteensa uskominen pahaa tee vanhemmallekaan!




P.S. Elokuvan fanipaita pyörii jo pesukoneessa ja pääsee päälle heti sopivassa tilaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti