torstai 13. lokakuuta 2016

Ihana valo

oi ihana valo, niin on nimesi kaunis sana
ihana valo, onko portit jo auki?
oi ihana valo, ihana
sinä olet aurinko 

Olen hyräillyt iltapäivän ja illan Samuli Edelmanin vanhaa (onko kahdeksan vuotta vanha vanha?) Sinä olet aurinko -biisiä, josta en muista muuta kuin kertosäkeen. Laulu pulpahti alitajunnasta yhtä aikaa auringon kanssa. Se taitaa olla rakkauslaulu, mutta minulle se on tänään ihmeellisen valon laulu.


Tulimme iltapäivällä mökille, ja täällä se oli vastassa. Ajettiin hiljaisuuden vallitessa harmaan taivaan alla ja kun käännyttiin pihatielle, josta näkyy ranta ja sauna, yhtäkkiä aurinko valaisi hehkullaan kaiken. Siitä hetkestä kaikki tuntui olevan jotenkin toisin, paremmin, oikein.



Eilisen päivän tiukan ahkeroinnin ja alkuviikon flunssaisen olon uuvuttamana en ollut välttämättä ihan innoissani mökkireissusta, mutta lähdin, kun niin oli sovittu jo ajat sitten. Täälläkin olisi tiedossa hommia, tavallaan välttämättömiä syystöitä. Toki ihan erilaisia kuin kotona odottavat, ja edellisinä syksyinä olen osannut iloita niistä. Nyt en jaksanut odottaa mökkiteissulta oikein mitään mukavaa.

minä väsytän itseni työssä jota siksi teen
että pimeän hetkellä äänet niin on sanoneet
se on ihana tunne mutta sana joka kahlitsee 

Jo muutama tunti mökkimaisemassa on tehnyt mielelle hyvää. Turta mieli on alkanut elpyä.

Aurinko laski aikaisin ja hämärän noustessa teimme vielä parin kilometrin kävelylenkin. Auringon tilalle oli tullut kuu, melkein täysi, ja taisimme nähdä revontuliakin (uskokoon ken haluaa). Koivujen rungot hohtivat valkoisina, ja viimeiset keltaiset lehtipuut erottuivat salaperäisen kultaisina. Laiturilla kuunneltiin vielä veden ääniä. Vastarannalla haukkui koira.





käännän väsyneeet kasvoni sinuun ja jaksan taas
sinä valutat voimasi minuun niin kuin nukkuvaan
se saa silmäni auki ja jalkani nousemaan 

Täälllä sisällä valoa ja lämpöä tuovat takka ja kynttilät. Valoisaa aikaa ulkona on lokakuussa enää niin vähän, mutta onneksi on tämä mukava pesä.

onko tuulessa tuoksuva hyvä se mitä luulen?
onko pilvissä loikkiva valo sama jonka kuulen? 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti